Transfernieuws

'Guimarães toch naar Engeland ondanks eerder 'nee' van Lyon: clubs zijn eruit'

'Guimarães toch naar Engeland ondanks eerder 'nee' van Lyon: clubs zijn eruit'

28-01-2022 07:48 Laatste update: 08:00

Newcastle heeft tóch Olympique Lyon kunnen overtuigen en lijft waarschijnlijk Bruno Guimarães in. Eerder deze week ontkende Lyon nog stellig dat er gesprekken waren over het vertrek van de Braziliaanse middenvelder.

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Het zou gaan om een bedrag van 40 miljoen euro dat kan oplopen tot 48 miljoen. Wanneer club en speler het eens zijn over de contractvoorwaarden, zal Guimarães de medische tests ondergaan en wordt de overstap bekendgemaakt.

Voor Newcastle is het niet de eerste aanwinst van de transferperiode: de club heeft nieuwe eigenaren die niet schuw zijn om de portemonnee te trekken. Tot dusver werden Kieran Trippier, Joe Willock en Chris Wood al vastgelegd door de Noord-Engelse club. Nu lijkt Bruno Guimarães daar bij te komen.

Guimarães kwam in 2020 terecht bij Lyon na drie jaar bij Club Athletico Paranaense te hebben gespeeld. De verdedigende middenvelder speelde dit seizoen twintig wedstrijden voor de Franse club en tekende daarin voor vier assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!