Exclusive

Wie is Gaston Ávila, de Argentijnse linksback die hard op weg is naar Ajax?

Wie is Gaston Ávila, de Argentijnse linksback die hard op weg is naar Ajax?

14 augustus - 13:01 Laatste update: 21 augustus - 19:05

Gastón Ávila is in beeld bij Ajax als mogelijke back-up van Nicolás Tagliafico. Indien de oud-Ajacied niet haalbaar blijkt, schakelen de Amsterdammers door naar de 21-jarige Argentijn van Royal Antwerp. Wie is Ávila precies? VoetbalNieuws schetst een portret.

Wie is Gaston Ávila?

Gastón Ávila werd op 30 september 2001 geboren in Rosario, Argentinië. Hij bracht een groot gedeelte van zijn jeugdopleiding door bij Rosario Central, maar werd daar in 2021 door grootmacht Boca Juniors weggeplukt.

Voor een zeer gelukkige periode bij Boca kwam het voor Ávila, een echte verdediger, niet bepaald. Hij speelde er in totaal twaalf officiële wedstrijden, voornamelijk in bekercompetities. Zodoende werd hij alweer snel verhuurd aan de club waar hij vandaan kwam; Rosario Central.

Daar speelde hij zich met 35 gespeelde wedstrijden en drie goals wél in de kijker. Boca nam hem terug, maar de moordende concurrentie zorgde ervoor dat ook zijn tweede termijn weinig speeltijd opleverde.

Transfertarget van Marc Overmars in 2022

Marc Overmars, op dat moment technisch directeur bij Royal Antwerp, had de kwaliteiten van de Argentijns jeugdinternational in de smiezen. De Belgen betaalden een afkoopsom van 4,4 miljoen euro voor Ávila en boden hem een contract tot medio 2027 aan, dat op dit moment nog steeds geldt.

Bij Antwerp was hij met 31 gespeelde wedstrijden vooral in de tweede helft van het seizoen van vaste waarde voor de ploeg die onder trainer Mark van Bommel landskampioen van België werd. Prestaties die ervoor hebben gezorgd dat hij interesse vanuit de Europese top geniet, waaronder dus Ajax.

Het mogelijke aantrekken van Ávila biedt trainer Maurice Steijn opties, omdat hij ook als linker centrumverdediger uit de voeten kan. Ajax hoopt echter eerst Nicolás Tagliafico en/of Hiroki Ito van VfB Stuttgart binnen te halen, alvorens de Argentijn in beeld komt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s