Nieuws

Boca Juniors flink bestraft na traangasgevecht met Atlético Mineiro

Boca Juniors flink bestraft na traangasgevecht met Atlético Mineiro

09-10-2021 20:27

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond heeft flinke straffen uitgedeeld aan Boca Juniors. Na de Copa Libertadores-wedstrijd tegen Atlético Mineiro escaleerde het helemaal in de catacomben van Estádio Governador Magalhães Pinto.

In de achtste finale van de Copa Libertadores won Atlético Mineiro op controversiële wijze. De gemoederen liepen zo hoog op dat zes Boca-spelers, waaronder ex-Manchester United-speler Marcos Rojo - door de politie werden opgepakt en afgevoerd wegens het gebruikte geweld. 

De spelers gooiden met dranghekken na elkaar, waardoor de politie genoodzaakt was om traangas te gebruiken. Rojo dreigde met een brandblusser te gebruiken, maar kwam net op tijd tot bedaren om dat niet te doen. Een straf ontloopt hij echter niet. CONMEBOL, de Zuid-Afrikaanse bond, schrijft hem een boete van twintigduizend euro uit en geeft hem een schorsing van vijf duels. 

Sebastián Villa en Cristian Pavón (zes duels), Carlos Izquierdoz (4), Diego González (3) en Javier García (2) worden eveneens geschorst door de bond. Boca Juniors heeft in een statement laten weten in beroep te gaan tegen de schorsingen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!