Transfernieuws

'Voormalig toptalent FC Barcelona na half jaar in Leipzig op weg naar Valencia'

'Voormalig toptalent FC Barcelona na half jaar in Leipzig op weg naar Valencia'

26-01-2022 21:51

Ilaix Moriba is op weg naar de uitgang bij RB Leipzig. Bij de Duitse club komt de middenvelder amper aan de bak. Valencia wil hem van zijn uitzichtloze situatie verlossen.

Net als Brian Brobbey (inmiddels verhuurd aan Ajax) komt Moriba sinds zijn komst amper aan spelen toe bij de nummer zes van Duitsland. Valencia hoopt hem nu volgens diverse Spaanse media aan te trekken als vervanger van Daniel Wass. De Deen wordt nadurkkelijk gelinkt aan Atlético Madrid. Volgens Marca is er reeds overeenstemming over een transfer bereikt. Bij de ploeg van trainer Diego Simeone moet hij de opvolger worden van Kieran Trippier die naar Newcastle United is verkast.

Moriba stapte in de zomer nog na een langdurige soap over van FC Barcelona over naar Die Roten Bullen. Nadat het negentienjarige talent, die debuteerde onder Ronald Koeman, zijn contract bij de Blaugranas weigerde te verlengen, sloeg Leipzig toe. De Bundesliga-club betaalde zestien miljoen euro voor het toptalent. In het afgelopen half jaar wist Moriba het tot geen enkele basisplaats te schoppen. Valencia wil de middenvelder voor een half jaar huren, met een optie voor een extra jaar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!