Nieuws

Infantino zorgt met uitspraken  voor ophef: 'Beter leven dan dood in de zee'

Infantino zorgt met uitspraken voor ophef: 'Beter leven dan dood in de zee'

26-01-2022 21:38

FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft met opmerkelijke uitspraken voor ophef gezorgd. De Zwitser besprak op een bijeenkomst voor Europese wetgevers hervormingen in het voetbal. Daarnaast begon hij opnieuw over een tweejaarlijks WK en gaf daarvoor een bijzonder argument.

Het plan om het WK om de twee jaar te organiseren, kan op weinig steun rekenen onder voetballers: zij zijn van mening al genoeg wedstrijden te spelen. Infantino sloot een eindtoernooi in Afrika niet uit. "We moeten manieren vinden om de hele wereld erbij te betrekken."

Vervolgens gaf de voorzitter een opmerkelijk argument. "Zo geven we de Afrikanen hoop, zodat ze de Middellandse Zee niet hoeven over te steken om misschien een beter leven te vinden, maar waarschijnlijker de dood in de zee."

De uitspraken leiden tot verontwaardiging in de voetbalwereld. Op Twitter reageerde Ronan Evain, de directeur van Football Supporters Europe. 'Hoe laag kan Infantino gaan? De dood in de Middellandse Zee instrumenteel maken om zijn megalomane plan te verkopen, is onbegrijpelijk.' Ook Andrew Stroehlein van Human Rights Watch reageert verbolgen op zijn uitspraken. 

De FIFA heeft via een officieel statement laten weten dat de woorden van Infantino uit zijn verband zijn getrokken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!