Nieuws

'FC Groningen wil stunten met komst voormalig Feyenoord-kampioen Kongolo'

'FC Groningen wil stunten met komst voormalig Feyenoord-kampioen Kongolo'

26-01-2022 20:11 Laatste update: 20:14

FC Groningen is nadrukkelijk geïnteresseerd in de diensten van Terence Kongolo. De Trots van het Noorden is in onderhandeling met Fulham. Sinds november kwam de viervoudig international van Oranje niet meer in actie voor de ploeg van manager Marco Silva.

Het nieuws wordt gebracht door Sky Sports. FC Groningen onderneemt een poging om Kongolo op huurbasis over te nemen. Zijn contract bij de Londenaren loopt door tot medio 2024. Een (tijdelijke) vertrek lijkt een oplossing voor de uitzichtloze situatie die de verdediger bij Fulham heeft.

Nadat Kongolo in 2017 de landstitel met Feyenoord had gewonnen, stapte hij over naar AS Monaco voor een bedrag van vijftien miljoen euro. Na een teleurstellend verblijf in Frankrijk huurde (toenmalig) Premier League-club Huddersfield Town voor een half jaar om vervolgens twintig miljoen voor de mandekker neer te tellen. In 2020 verhuisde hij voor ruim vier miljoen naar Fulham.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!