Nieuws

Oud-trainer Werder Bremen retroactief geschorst na vals vaccinatiebewijs

Oud-trainer Werder Bremen retroactief geschorst na vals vaccinatiebewijs

26-01-2022 17:46

Voormalig Werder Bremen-trainer Markus Anfang is door de Duitse voetbalbond voor één jaar geschorst. De straf werd opgelegd aan de Duitser na gebruik van een ongeldig verkregen vaccinatiebewijs. Eerder stapte de trainer al op bij Werder Bremen toen het nieuws naar buiten kwam.

Dat melden Duitse media. Naast de schorsing van een jaar, waarvan drie maanden voorwaardelijk, moet Anfang ook een boete van 20.000 euro betalen. Florian Junge, destijds de assistent-trainer van Anfang, moet ook op de blaren zitten: hij krijgt een schorsing van tien maanden opgelegd en een boete van 3.000 euro. De schorsingen gaan in met terugwerkende terug en gelden vanaf 20 november van vorig jaar.

Toen bekend werd dat Anfang en Junge hadden gesjoemeld met hun vaccinatiebewijs, stapten zij op bij Werden Bremen. Anfang gaf eerder namelijk aan 'net als iedereen dubbel gevacinneerd' te zijn, maar dit bleek achteraf niet het geval.

Voorzitter van de tuchtcommissie Hans Lorenz licht toe: "Anfang en Junge hebben door deze acties hun rolmodelfuncties als coaches geschonden. Gezien hun bekentenissen is het echter gerechtvaardigd om een deel van het proeftijdsverrbod op te schorten om hun de kans te geven een nieuwe verbintenis aan te gaan voor het seizoen 2022/2023."

De oud-speler van Fortuna Düsseldorf en Schalke 04 werd in juni 2021 trainer van Werder Bremen en stond veertien wedstrijden aan het roer. Daarvoor was Anfang onder meer trainer van Holstein Kiel, FC Köln en Darmstadt 98. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!