Nieuws

Kudus belangrijk voor Ghana: openingstreffer in WK-kwalificatiewedstrijd

Kudus belangrijk voor Ghana: openingstreffer in WK-kwalificatiewedstrijd

09-10-2021 20:05

Waar Mohammed Kudus bij Ajax genoegen moet nemen met een reserverol, is hij bij de nationale ploeg van Ghana wel een belangrijke kracht. Mede door een doelpunt tankt de Ghanees weer wat zelfvertrouwen. 

Ghana boekte een belangrijke overwinning op Zimbabwe in de WK-kwalificatiecyclus. Het duel werd met 3-1 gewonnen, waardoor het land na drie wedstrijden zes punten heeft in Groep G en zodoende achter Zuid-Afrika op de tweede plek staat. Kudus tekende binnen vijf minuten voor de eerste treffer van de wedstrijd.

Kudus zette zelf de combinatie op het Jordan Ayew en schoot vanaf de rand van de zestien raak. Daarmee tekende hij voor zijn derde interlanddoelpunt. De Ajacied speelde zijn zevende interland voor Ghana. Zimbabwe kwam nog tot 1-1, maar Thomas Partey en André Ayew maakten aan alle illusies een eind voor het Zuid-Afrikaanse land door de andere Ghanese goals voor hun rekening te nemen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!