Nieuws

'Dest betrokken bij mogelijke ruildeal tussen Barcelona en Dortmund'

'Dest betrokken bij mogelijke ruildeal tussen Barcelona en Dortmund'

26-01-2022 17:18

FC Barcelona gaat Sergiño Dest mogelijk inzetten als ruilmiddel voor Thomas Meunier. De Catalanen lijken geïnteresseerd te zien in de Belgische rechtsback en zijn naar verluidt bereid om Dest in Duitsland af te leveren. 

Dat beweert althans de Spaanse journalist Gerard Romero. Dest verliet Ajax vorig jaar voor de Blaugranas, maar wist nog geen onuitwisbare indruk achter te laten. De in Almere geboren Amerikaan mocht dit seizoen dertien keer starten bij Barcelona. 

Thomas Meunier maakte vanaf 2011 indruk bij Club Brugge en verdiende daarmee vijf jaar later een transfer naar Paris Saint-Germain. Na vier jaar te hebben gespeeld voor de Parijzenaren maakte de lange rechtsback transfervrij de overstap naar Borussia Dortmund

Het contract van Dest loopt door tot medio 2025, terwijl het contract van Meunier doorloopt tot 2024. Spaanse media schreven eerder nog dat Dest het seizoen in ieder geval afmaakt in Camp Nou, mede doordat hij zelf voor zijn kans wil gaan onder Xavi.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!