Nieuws

PSG-voorzitter Leonardo haalt Mbappé-transfer wéér aan: 'Moet bestraft worden'

PSG-voorzitter Leonardo haalt Mbappé-transfer wéér aan: 'Moet bestraft worden'

09-10-2021 19:50

Leonardo begraaft de strijdbijl met Real Madrid omtrent Kylian Mbappé nog altijd niet. De voorzitter van Paris Saint-Germain zet het verbale gevecht voort en haalt weer uit naar de beleidsbepalers in Madrid. 

Onlangs gaf Mbappé zelf in een interview met L'Équipe aan dat hij afgelopen zomer graag naar Real Madrid wilde vertrekken. Komende zomer is de Franse vleugelflitser transfervrij en kan hij alsnog overstappen naar De Koninklijke. Leonardo legt zich daar niet bij neer. "Wij willen het contract van Kylian Mbappé verlengen", erkent hij bij Festival dello Sport in Trente. "Niks aan ons plan is veranderd. Kylian is een juweel. We hebben nu Kylian, Leo (Messi, red.) en Neymar samen. We hebben nooit een toekomst zonder Mbappé uitgestippeld."

Toch was Real Madrid de voornaamste kaper op de kust en moesten de Parijzenaren even serieus rekening houden met een vertrek van een van hun boegbeelden. Leonardo hekelt de handelswijze van Florentino Pérez en de zijnen. "Real ontkent het, maar de club probeert Mbappé al langer transfervrij over te nemen. Ze praten al twee jaar lang publiekelijk over hem. Dat moet bestraft worden", zegt Leonardo op een kwade toon.

"Van de zijde van Real Madrid zie ik een gebrek aan respect richting ons voor een Mbappé-deal. Hij is niet zomaar een speler, hij is een van de beste spelers ter wereld. Iedereen bij Real Madrid, van de trainer tot de staf en de spelers, ze praten allemaal over Kylian. Ik denk dat het onderdeel is van het spelletje dat ze spelen. Erg respectloos", besluit de voorzitter van Paris Saint-Germain.

Mbappé ligt nog tot het einde van dit seizoen vast in de Franse hoofdstad. De Fransman kan op dat moment de transfervrije overstap naar Real Madrid maken. Zelf ontkent hij niet dat hij de stap graag wil maken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!