Reactie

Hornkamp krijgt 'compliment' Grim mee: 'Een keer iemand doormidden zagen'

Hornkamp krijgt 'compliment' Grim mee: 'Een keer iemand doormidden zagen'

26-01-2022 10:45

Jizz Hornkamp is blij dat hij als spits een nieuwe kans krijgt in de Eredivisie. De 23-jarige aanwinst van Willem II werd in het verleden bij sc Heerenveen nog omgeturnd tot rechtsback, waarna hij zijn heil zocht bij FC Den Bosch.

"Ik voelde me echt ongelukkig op die positie. Kijk, ik ben een spits die lééft voor doelpunten. Scoren maakt me zó blij. Maar als ik als back een bal van iemand afpak... Tja, prima, dat doet me verder weinig", blikt Hornkamp terug in het Brabants Dagblad.

Hornkamp liet bij Den Bosch zien dat hij ook voorin het verschil kan maken. Zo was hij vorig seizoen liefst vier keer trefzeker in het uitduel met Excelsior op 30 januari. "Alles lukte, niet normaal. Willem II meldde zich toen al, maar FC Den Bosch wilde me niet laten gaan. Nu kwam die kans weer, en wilde ik 'm pakken ook."

Hornkamp weet dat Willem II in crisis verkeert. De Tricolores verloren al tien Eredivisie-wedstrijden op rij. "Daar hou ik me echt afzijdig van. Ik ben hier om nieuwe energie in de ploeg te blazen, dat lukt niet als je meegaat in de negativiteit. Ik ga er alles aan doen om voor betere tijden te zorgen."

Hornkamp wil de daad bij het woord voegen. "Ik ben iemand die voorop gaat in de strijd en - als het moet - ook een keer iemand over de zijlijn kegelt. Zoals de trainer (Fred Grim, red.) al zei: irritant, haha. Dat moet toch ook? Je moet strijden. Een keer iemand doormidden zagen, bij wijze van spreken? Als je dat niet doet, doet de ander het bij jou."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!