Transfernieuws

‘Morata afhankelijk van vertrek Dembélé voor overstap naar Barcelona’

‘Morata afhankelijk van vertrek Dembélé voor overstap naar Barcelona’

26-01-2022 08:39 Laatste update: 09:50

Robert Jansen_VN

FC Barcelona hoopt zich voor het sluiten van de transfermarkt te versterken met Álvaro Morata. Volgens de Spaanse sportkranten AS en Mundo Deportivo is een overstap van de spits van Juventus wel afhankelijk van Ousmane Dembélé.

De kranten schetsen woensdag de situatie van Morata. Juventus zou al groen licht hebben gegeven voor een vertrek van de Spaanse international, die officieel nog eigendom is van Atlético Madrid. De Oude Dame heeft met de waarschijnlijke komst van Dušan Vlahović bijna een vervanger in huis.

Toch kan Barça een transfer niet afronden. Dat heeft alles te maken met de Financial Fair Play-regels. Alleen als Dembélé vertrekt of een nieuw contract tekent tegen een lager salaris, hebben de Catalanen de financiële ruimte om Morata vast te leggen. Dembélé kreeg onlangs te horen dat hij mag vertrekken uit Camp Nou. Zijn contract loopt komende zomer af en een akkoord over een nieuwe verbintenis werd niet bereikt. Trainer Xavi gaf aan dat hij geen beroep meer op hem zal doen.

Overigens weigert de Franse aanvaller de deur zelf al te sluiten, schrijven Spaanse media. Zijn zaakwaarnemer arriveerde woensdag in Catalonië om nog één laatste keer te praten over de toekomst van de 27-voudig Spaans-International.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!