Nieuws

Gakpo haakt af bij Oranje wegens blessure, Van Gaal roept Danjuma op

Gakpo haakt af bij Oranje wegens blessure, Van Gaal roept Danjuma op

09-10-2021 19:04

Arnaut Danjuma mag zich alsnog melden bij het Nederlands elftal. De buitenspeler van Villarreal CF vervangt Cody Gakpo, die het trainingskamp heeft verlaten met een blessure. 

Gakpo heeft 'klachten, passend bij een hersenschudding' overgehouden aan de wedstrijd tegen Letland,meldt de KNVB zaterdagavond via de officiële kanalen. De PSV-aanvaller kwam na een uur spelen in botsing met zijn directe tegenstander en moest even later vervangen worden door Wout Weghorst. Voor Danjuma lonkt zijn derde interland. De uitblinker van El Submarino Amarillo speelde in 2018 twee interlands tegen België en Duitsland, maar verdween daarna van de radar bij Oranje.

Nederland en Danjuma bereiden zich voor op de thuiswedstrijd tegen Gibraltar, aanstaande maandag in De Kuip. In maart dit jaar vond de uitwedstrijd in het Zuid-Europese land plaats. Na een moeizame eerste helft stond er na negentig minuten 0-7 op het scorebord.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!