Nieuws

'Pierie nadert FC Twente-rentree: Ajax-huurling sluit aan op groepstraining'

'Pierie nadert FC Twente-rentree: Ajax-huurling sluit aan op groepstraining'

25-01-2022 16:34

Kik Pierie kan vermoedelijk spoedig zijn rentree maken voor FC Twente. De 21-jarige verdediger trainde dinsdag volledig mee, meldt TC Tubantia.

De regionale krant zag Pierie een fitte indruk maken. De linkspoot wordt voor het tweede jaar op rij gehuurd van Ajax, maar door een zware rugblessure speelde hij dit seizoen nog geen minuut. In zijn eerste seizoen bij Twente was Pierie nog basisspeler en kwam hij tot 24 optredens. Bij de Tukkers vormen rechtspoten Robin Pröpper en Mees Hilgers inmiddels het hart van de defensie, waardoor coach Ron Jans straks een lastige keuze moet maken.

Met de terugkeer van Pierie is de selectie van Twente wel rond voor de tweede seizoenshelft. "Ik heb inmiddels weer een stip op de horizon na al die maanden. Zoals het er nu naar uitziet, kan ik vrij snel na de winterstop weer aansluiten bij de groep", liet hij eind november al weten.

Pierie ligt nog tot medio 2024 vast bij Ajax, dat in 2019 vijf miljoen euro voor hem betaalde aan sc Heerenveen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!