Transfernieuws

Wolfsburg 'verrast' door uitblijven van interesse in doelpuntenmaker Weghorst

Wolfsburg 'verrast' door uitblijven van interesse in doelpuntenmaker Weghorst

25-01-2022 16:09

VfL Wolfsburg verbaast zich over het uitblijven van interesse in Wout Weghorst. Volgens technisch directeur Jörg Schmadkte is momenteel geen enkele club concreet voor de Oranje-international.

Weghorst gaf eerder al aan dat hij openstaat voor een transfer. In het verleden toonden onder meer Arsenal en Tottenham Hotspur belangstelling, maar van een overgang naar de Premier League kwam het nog niet. Duitse media schreven de voorbije maanden al dat Wolfsburg bereid is om mee te werken aan een vertrek van de 29-jarige spits, die nog een contract tot medio 2023 heeft.

Schmadkte kijkt ervan op dat nog geen enkele club zich bij hem heeft gemeld voor Weghorst. "Het is verrassend voor iemand die regelmatig doelpunten maakt in de Bundesliga en die publiekelijk heeft aangekondigd dat hij openstaat voor een nieuw avontuur", stelt de directeur in gesprek met Sport1.

Weghorst scoorde de afgelopen jaren aan de lopende band voor Wolfsburg. Dit seizoen kwam hij in achttien Bundesliga-duels in actie voor Die Wölfe, waarvan zeventien keer als basisspeler. Daarin scoorde hij zes keer.

Volgens BILD en Kicker is Wolfsburg niet van plan om de verbintenis van Weghorst te verlengen. Door een blessure van Lukas Nmecha lijkt de Nederlander nu wel pas op zijn vroegst in de zomer te mogen vertrekken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!