Nieuws

Aderlating Martínez en Rode Duivels: Lukaku mist Nations League-troostfinale

Aderlating Martínez en Rode Duivels: Lukaku mist Nations League-troostfinale

09-10-2021 17:52 Laatste update: 17:53

België kan zondag tijdens de troostfinale van de Nations League geen beroep doen op topscorer Romelu Lukaku. De Belgische spits ontbreekt bij De Rode Duivels en heeft het trainingskamp verlaten.

Wat Lukaku mankeert, is niet bekend. De 28-jarige spits van Chelsea ontbrak eerder op zaterdag al op de afsluitende training voor de finale tegen Spanje. In de halve finale tegen Frankrijk had de oersterke spits nog een hoofdrol. Hij zette België op 2-0 en leek ook voor de beslissende 3-2 te zorgen, maar deze treffer werd wegens buitenspel geannuleerd.

De wedstrijd tegen Italië staat gepland voor zondagmiddag 15:00. Het duel om de derde plek in de Nations League wordt afgewerkt in Turijn. Diezelfde avond, om 20:45, staan Spanje en Frankrijk tegenover elkaar voor de Nations League-finale. Portugal won de vorige - en tegelijkertijd eerste - editie van het landentoernooi. Nederland nam destijds beslag op het zilver. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!