Nieuws

Bizar: dertienjarige Amerikaan schrijft geschiedenis met invalbeurt in profvoetbal

Bizar: dertienjarige Amerikaan schrijft geschiedenis met invalbeurt in profvoetbal

09-10-2021 17:44

De competitiewedstrijd tussen Real Monarchs en Colorado Springs Switchbacks op het tweede niveau van de Verenigde Staten zou normaliter niet voor consternatie hebben gezorgd. De dertienjarige Axel Kei zorgde ervoor dat het duel in de geschiedenisboeken terechtkomt. 

Kei staat bij Real Salt Lake - Real Monarchs is de naam van het tweede elftal - te boek als een groot talent. Coach Cody Warden besloot hem dan ook op te nemen in de wedstrijdselectie voor het duel met Colorado. Na een uur spelen kwam de aanvaller voor Brian Wood in de ploeg, waarmee Kei met dertien jaar en 282 dagen de jongste debutant ooit is in een profwedstrijd in de Verenigde Staten. 

Nota bene: niet alleen in het Amerikaanse profvoetbal, maar in de gehele Amerikaanse sport is Kei de jongste profdebutant. Met zijn invalbeurt in de USL Championship, het tweede niveau van de Verenigde Staten, lost hij Freddy Adu af als jongste debutant. In 2004 kwam Adu met veertien jaar in het veld tijdens een wedstrijd in de MLS. Het is te hopen dat Kei een andere toekomst tegemoet gaat. Adu is inmiddels 32 jaar en zit zonder club. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!