Transfernieuws

'Barcelona blijft hopen op komst Tagliafico en gebruikt ruildeal als troef'

'Barcelona blijft hopen op komst Tagliafico en gebruikt ruildeal als troef'

24-01-2022 22:10

FC Barcelona doet er alles aan om Nicolás Tagliafico voor het einde van de transferperiode aan de selectie toe te voegen. Het is geen geheim dat de Argentijn de stap zelf graag zet, maar Ajax stribbelt tegen. De Catalanen hopen de deal af te ronden en willen mogelijk Alejandro Baldé (18) op huurbasis naar Amsterdam sturen.

Dat meldt Diario SPORT. Erik ten Hag weigert Tagliafico te laten gaan, aangezien hij minimaal zeven volwaardige verdedigers in zijn selectie wil. Hier speelt Barcelona op in, door een verdediger te betrekken in de mogelijke Tagliafico-deal. Barça wil groeibriljant Baldé alleen niet permanent verliezen, waardoor een optie tot koop klein is voor Ajax.

Of Ajax dankbaar gebruikmaakt van het aanbod van de Catalanen is de vraag, aangezien de Amsterdammers zelden tot nooit een speler huren zonder optie tot koop. Mogelijk maakt Ajax een uitzondering. Tagliafico heeft altijd honderd procent gegeven voor de club, waardoor de clubleiding hem wellicht de stap naar Barcelona gunt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!