Nieuws

Guess who's back: Balotelli meldt zich na drie jaar weer bij Azzurri

Guess who's back: Balotelli meldt zich na drie jaar weer bij Azzurri

24-01-2022 22:31

Mario Balotelli zit voor de komende interlands bij de selectie van Italië. De spits, die momenteel actief is bij het Turkse Adana Demirspor, keert na een afwezigheid van drie jaar terug bij de nationale ploeg.

Bondscoach Roberto Mancini geeft Balotelli de kans om opnieuw te schitteren voor La Squadra Azzurra. Het tweetal heeft een rijk verleden. Ze werkten samen bij Manchester City en Internazionale, bouwden een goede relatie op, maar lagen ook geregeld met elkaar in de clinch. Het meest bekende voorbeeld is de wissel van Balotelli, nadat hij op mystieke wijze een kans onbenut liet tijdens een oefenwedstrijd in de Verenigde Staten.

De EK-winnaar neemt het in februari op tegen Noord-Macedonië in het kader van de play-offs voor een WK-ticket. Wanneer de Italianen de eerste horde overleven, wacht in de finale Portugal of Turkije. De winnaar van dat duel gaat naar het WK in Qatar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!