Kameroen bereikt kwartfinale Afrika Cup na bizarre wedstrijd tegen De Comoren

24-01-2022 21:54

Kameroen heeft zich ten koste van De Comoren geplaatst voor de kwartfinale van de Afrika Cup. De eilandengroep, dat flink gehavend aan het duel begon, was dicht bij een van de mooiste voetbalsprookjes uit de geschiedenis. In een moeizame wedstrijd, waarin De Comoren kans op kans kreeg, trok het gastland aan het langste eind: 1-2.

De Comoren begonnen de wedstrijd in een heuse fantasie-opstelling. Negen spelers, waaronder alle keepers, testten daags voor het duel positief op het coronavirus. Linksback Chaker Alhadhur mocht daarom zijn opwachting maken als doelman. Hij zag ploeggenoot Nadjim Abdou na zeven minuten rood pakken, waardoor de eilandengroep ook nog eens met tien man verder moest.

Alhadhur zag het eerste halfuur meerdere ballen naast vliegen, maar reddend optreden hoefde hij nog niet. Het eerste schot tussen de palen was direct raak. Karl Toko Ekambi zette De Ontembare Leeuwen met een bekeken schuiver op voorsprong. In de tweede helft werd Andre Onana al snel drie keer getest, maar toen Vincent Aboubakar met nog twintig minuten op de klok de marge verdubbelde, leek het duel gespeeld. Dat veranderde tien minuten voor tijd, toen Youssouf M'Changama op werkelijk schitterende wijze een vrije trap achter Onana pegelde.

Kameroen speelde de wedstrijd met angst en beven uit, maar gaf de minimale voorsprong niet meer uit handen. Het gastland bekert zodoende verder en speelt later deze week de kwartfinale.