Nieuws

Vormdip Frenkie de Jong bij FC Barcelona verklaard: 'Momenteel lijdt hij'

Vormdip Frenkie de Jong bij FC Barcelona verklaard: 'Momenteel lijdt hij'

24-01-2022 22:53

Ronald de Boer denkt te weten waarom Frenkie de Jong in een mindere fase van zijn carrière zit. Volgens de voormalig international zit Sergio Busquets de Nederlander in de weg bij FC Barcelona

De Jong kroonde zich afgelopen weekend tegen Deportivo Alavés (0-1) tot matchwinner door de enige treffer voor zijn rekening te geven, al gaf hij na afloop van de wedstrijd toe dat er wel wat te verbeteren valt. In gesprek met El País verklaart De Boer de huidige vorm van de Oranje-international. "Misschien hebben de vele trainerswisselingen invloed daarop gehad. Vorig jaar was zijn niveau ook goed. De Jong is nog steeds een geweldige speler voor Barça, maar nu lijkt hij verlegen en hij toont niet de energie zoals hij dat normaal gesproken wel doet."

Volgens De Boer 'spat het geluk' er niet vanaf bij De Jong. De oud-speler van Barcelona wijst met beschuldigende vinger naar Busquets. "Busquets zal zijn loopbaan bij Barça afsluiten", vermoedt De Boer. "Hij is een genie, maar hij heeft wel steeds meer bescherming en ondersteuning nodig. Als Busquets veel afstanden moet overbruggen, komt hij in de problemen. Frenkie kan daarbij goed meeverdedigen en is gezien zijn leeftijd, net als jongens als Pedri, Gavi en Nico, de toekomst van de club."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!