Nieuws

Heerenveen ontslaat Jansen na zeperd tegen PEC: 'Dat maakt het nog lastiger'

Heerenveen ontslaat Jansen na zeperd tegen PEC: 'Dat maakt het nog lastiger'

24-01-2022 20:35

De wegen van sc Heerenveen en Johnny Jansen scheiden per direct. Het spelbeeld van de laatste wedstrijden gaf de clubleiding te weinig vertrouwen. De samenwerking is daarom per direct stopgezet. 

Heerenveen verloor de laatste vier duels en wist daarin geen enkele keer te scoren. De nederlaag tegen PEC Zwolle (0-1) is Jansen uiteindelijk fataal geworden. De oefenmeester was bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer en zijn 22ste seizoen bij de club. "Dit zijn harde en moeilijke keuzes om te moeten maken", zegt technisch directeur Ferry de Haan op de officiële kanalen.

"Johnny is een echte clubman en heeft in verschillende functies ontzettend veel voor sc Heerenveen betekend. Dat maakt deze keuze nog lastiger. We beraden ons nu op de opvolging en hopen hier snel duidelijkheid over te kunnen geven", gaat hij verder. 

Door de slechte serie is de Frieze ploeg weggezakt naar de tiende plaats in de Eredivisie. De eerstvolgende wedstrijd van Heerenveen is op 5 februari de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Heerenveen hoopt dan een nieuwe hoofdtrainer te hebben. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!