Nieuws

Zijlijntechnologie uitgesloten door KNVB: 'Kosten wegen niet op tegen de baten'

Zijlijntechnologie uitgesloten door KNVB: 'Kosten wegen niet op tegen de baten'

24-01-2022 20:32

Nederlandse profclubs kunnen de invoer van zijlijntechnologie uit het hoofd zetten. Hoewel het tumult na het dubieuze moment tijdens PSV-Ajax enorm was, heeft de KNVB argumenten om het niet te doen. 

Volgens de bond is er namelijk sprake van een zeer unieke situatie. Doellijntechnologie speelt sinds de invoering een aantal jaar geleden een belangrijke rol in het voetbal, maar de KNVB ziet voor zijllijntechnologie niet een dermate belangrijke functie weggelegd. "Dit is iets wat héél weinig voorkomt. De kosten daarvan wegen daarom niet op tegen de baten", zegt een woordvoerder van de bond tegen de NOS.

Ook wanneer de KNVB zou voorstemmen, is een concreet plan nog ver weg. Een kwestie als deze moet namelijk eerst bij de FIFA op de agenda worden gezet. Afgelopen weekend leidde het doelpunt van Noussair Mazraoui tegen PSV voor veel controverse. De bal zou in aanloop naar de treffer de zijlijn zijn gepasseerd. Scheidsrechter Danny Makkelie liet doorspelen, terwijl de VAR niet kon vaststellen of de bal daadwerkelijk in zijn geheel over de lijn was.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!