Nieuws

'Fikse tegenvaller voor Ajax: Brobbey wekenlang aan de kant met blessure'

'Fikse tegenvaller voor Ajax: Brobbey wekenlang aan de kant met blessure'

24-01-2022 20:13

Een behoorlijke aderlating voor Ajax: Brian Brobbey moet ongeveer zes weken vanaf de kant toekijken. De aanvalsleider viel na een botsing met PSV'er Armando Obispo uit in de topper.

Brobbey kampt met een ingescheurde knie(binnen)band, meldt De Telegraaf. Uit onderzoek is gebleken dat de spits zo'n zes weken aan de kant staat. Een behoorlijke tegenslag voor Ajax en Erik ten Hag, die Brobbey naar Amsterdam haalden als alternatief voor Sébastien Haller. De Ivoriaan is echter op de Afrika Cup actief, waardoor de spoeling voorin dun wordt.

Momenteel is Danilo de enige beschikbare spits voor Ten Hag. De Braziliaan bewijst in 'kleine' wedstrijden van waarde te zijn, maar het is de vraag of hij klaar is voor het grote werk als basisspeler. Op 6 februari wordt de Eredivisie hervat. Wanneer Ivoorkust er niet in slaagt de finale van het landentoernooi te halen, is de kans aanwezig dat Haller in het thuisduel met Heracles Almelo weer van de partij is. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!