Transfernieuws

'NEC wil stunten en denkt aan voormalig Eredivisie-topscorer Bony'

'NEC wil stunten en denkt aan voormalig Eredivisie-topscorer Bony'

24-01-2022 16:26

Wilfried Bony staat op de radar bij NEC. Dat melden Voetbal International en VoetbalPrimeur maandagmiddag. De spits, die namens Vitesse topscorer van de Eredivisie werd, is al een tijdje clubloos.

In september 2020 speelde Bony zijn laatste wedstrijd voor het Saoedische Al-Ittihad, waarna hij zonder club kwam te zitten. Bij NEC krijgt de Ivoriaanse spits de kans om zijn loopbaan weer uit het slop te trekken, want hij gaat meetrainen in Nijmegen. Als Bony indruk maakt op hoofdtrainer Rogier Meijer en zijn staf, kan hij een contract tekenen in het Goffertstadion.

Bony maakte furore bij Vitesse, werd topscorer van de Eredivisie en verdiende in Arnhem een transfer naar Swansea City, dat om en nabij de zestien miljoen euro betaalde. Ook daar had Bony het op zijn heupen, waarna Manchester City 32 miljoen voor hem betaalde. Daarna speelde de Ivoriaan voor Stoke City, weer Swansea, Al Arabi en dus Al Ittihad.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!