Nieuws

SC Heerenveen hard aangepakt: 'Bierelftal is tactisch beter dan dit team'

SC Heerenveen hard aangepakt: 'Bierelftal is tactisch beter dan dit team'

24-01-2022 15:03 Laatste update: 15:05

SC Heerenveen liep vrijdag opnieuw tegen een nederlaag op: PEC Zwolle was met 0-1 te sterk in het Abe Lenstra stadion. Het tactische strijdplan van de onder druk staande trainer Johnny Jansen wordt gekraakt.

SC Heerenveen verkeert in dramatische vorm: de laatste vier wedstrijden gingen allemaal verloren en daarnaast wisten de Friezen in geen van die duels het net te vinden. In de podcast KOKO Radio worden de resultaten onder de loep genomen. "Ik heb wel eens een keer met een enorme kater in een bierelftal op het veld gestaan. Dat team stond tactisch beter op het veld dan SC Heerenveen afgelopen zaterdag", reageert clubwatcher Sander de Vries van de Leeuwarder Courant.

Dat Heerenveen matig voor de dag kwam is een understatement voor De Vries. "Het was alsof PEC Zwolle met veertien spelers op het veld stond, zoveel jongens stonden er vrij. Er klopte werkelijk helemaal niets van." Dat er zo kansloos werd verloren van de Blauwvingers levert kopzorgen op. "PEC Zwolle had in de elfde minuut al op 3-0 of 4-0 voorsprong kunnen staan. Dat vond ik echt ontluisterend", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!