Nieuws

'FA gaat verdachte gele kaart Xhaka onderzoeken na ongewoon hoge inzetten'

'FA gaat verdachte gele kaart Xhaka onderzoeken na ongewoon hoge inzetten'

24-01-2022 13:59 Laatste update: 15:21

Diverse Britse media weten dat de Engelse voetbalbond (FA) een onderzoek instelt naar de gele prent die Granit Xhaka pakte tijdens de competitiewedstrijd tegen Leeds United. Afgelopen week werd duidelijk dat er hoge bedragen op de gokmarkt waren ingezet op een mogelijke gele kaart bij een wedstrijd van The Gunners.

De FA gaat volgens onder meer The Times onderzoeken of de 'verdachte wedpatronen' verder bestudeerd kunnen worden. 'Bronnen bij de FA hebben benadrukt dat er geen aanwijzingen zijn dat Xhaka of een andere Arsenal speler iets verkeerd heeft gedaan', schrijft de krant.

Xhaka kreeg de gele kaart nadat hij langdurig tijdrekte bij het nemen van een vrije trap. Op dat moment stonden de Londenaren met 1-4 voor en was de wedstrijd dus al lang en breed beslist. Een individu had tijdens het bewuste duel maar liefst 75.000 euro ingezet op een gele kaart voor de Zwitser. Doordat zijn inzet uitkwam, werd er liefst 300.000 euro uitgekeerd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!