Nieuws

Driessen hekelt PSV: 'Krokodillentranen als een soort afleidingsmanoeuvre'

Driessen hekelt PSV: 'Krokodillentranen als een soort afleidingsmanoeuvre'

24-01-2022 13:49 Laatste update: 14:53

Valentijn Driessen heeft de topper tussen PSV en Ajax (1-2) besproken. De journalist vindt dat er door de Eindhovenaren met 'krokodillentranen' wordt gereageerd op de veelbesproken tweede treffer van de Amsterdammers.

Driessen laat zijn licht schijnen over de wedstrijd. "Het was een hele slechte wedstrijd. Het was slaapverwekkend. Dat kwam eigenlijk doordat PSV te weing kwaliteit heeft. Ajax heeft de kwaliteiten die zij wel hebben niet tentoongespreid", luidt zijn verklaring.  

De journalist reageert vervolgens op het moment voorafgaand aan de tweede Ajax goal, of de bal wel of niet over de zijlijn was geweest. "Grensrechter Hessel Steegstra vond van niet. Die liet doorspelen en daaruit kwam vervolgens de goal van Mazraoui. Er zijn een hoop krokodillentranen in Eindhoven over dit moment."

Volgens Driessen was het moment van Daley Blind niet dé directe aanleiding voor de treffer. "Er gaan daarna nog drie of vier balcontacten vooraf voordat Mazraoui scoort. PSV had vervolgens nog bijna een half uur. Dan kan je je niet achter dat ene moment verschuilen. Dat doen ze allemaal in Eindhoven. Maar dat is een soort afleidingsmanoeuvre."

PSV-trainer Roger Schmidt schreeuwde emotioneel naar de vierde man 'Geef de titel maar aan Ajax!', nadat de treffer door de VAR was goedgekeurd. "Dat zijn emoties en frustraties. Hij had naar eigen zeggen duidelijk gezien dat hij over de lijn was. Maar is dat objectief?", plaatst Driessen zijn vraagtekens bij de opmerking van de oefenmeester. "De spelregels zijn nou eenmaal zo en daar heb je je aan te houden", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!