Nieuws

Charleroi over acrobatische doelman: 'Zorg dat je niet geblesseerd raakt'

Charleroi over acrobatische doelman: 'Zorg dat je niet geblesseerd raakt'

24-01-2022 13:20

Na een bloedstollende strafschoppenreeks in de wedstrijd tussen Burkina Faso en Gabon, wist eerstgenoemde land uiteindelijk door te dringen tot de kwartfinale van de Afrika Cup. Nadat de beslissende penalty raak was geknald, ging doelman Hervé Koffi helemaal uit zijn dak.

Toen Ismahila Ouédraogo (speler van het Griekse PAOK B) vanaf elf meter het vonnis velde over Gabon, spreidde Koffi zijn acrobatische talenten ten tonele. Zijn indrukwekkende manier van juichen bestond uit vijf flikflakken en een afsluitende salto.

Werkgever Charleroi bleek de verrichtingen van zijn doelman ook nauwlettend te volgen. "We zijn enorm blij voor jou en Burkina Faso", schreef de Belgische club op Twitter. Met een knipoog werd het bericht afgesloten. "Maar zorg alsjeblieft dat je niet geblesseerd raakt."

In de kwartfinale nemen Les Etalons het op tegen Tunesië, dat zondag verrassend Nigeria wist uit te schakelen door met 0-1 te winnen. Bij de enige treffer van die wedstrijd blunderde Sparta-doelman Maduka Okoye opzichtig.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!