Nieuws

Van Hanegem ergert zich tijdens topper: 'Dan geef je die bal gewoon niet'

Van Hanegem ergert zich tijdens topper: 'Dan geef je die bal gewoon niet'

24-01-2022 10:48

Willem van Hanegem plaatst zijn vraagtekens bij de 'geniale' assist van Dusan Tadic op Brian Brobbey in de Eredivisie-kraker tussen PSV en Ajax. De Kromme is niet te spreken over het niveau van de wedstrijd, terwijl hij de houding van bepaalde spelers op het veld enorm hekelt.

'Heb je die Mexicaan Álvarez gezien bij corners tegen?', vraagt Van Hanegem zich af in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad. 'Die gaat met zijn handen op zijn rug als een idioot met zijn hoofd en bovenlichaam tegen tegenstanders aan staan duwen. Nee, natuurlijk mag dat niet. En het irriteert. Mij in elk geval wel.'

Uiteindelijk besliste Noussair Mazraoui de wedstrijd in het voordeel van Ajax met een discutabel doelpunt. In de eerste helft bracht Brobbey de Amsterdammers op voorsprong, na een voorzet van Tadic. De Kromme snapt niet waarom de Ajax-aanvoerder de bal überhaupt voorgaf. 

'Natuurlijk, er zijn mensen die alleen bij het woord Ajax al het water uit de mond loopt. Die nu ook vonden dat Tadic iets geniaals had gedaan door bij de 1-0 Brobbey met een voorzet te vinden. Maar als Tadic écht had gekeken had hij een geblesseerde ploeggenoot tussen drie spelers van PSV zien staan. Dan geef je die bal gewoon niet.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!