Milan en Juventus delen de punten na energieloze wedstrijd, Inter lachende derde

24-01-2022 08:59

Het is AC Milan niet gelukt om aansluiting te vinden bij Inter Milan. De nummer twee van de Serie A speelde een teleurstellende pot tegen Juventus, dat het zonder Matthijs de Ligt moest doen. Na anderhalf uur werd de brilstand genoteerd: 0-0.

Op papier is AC Milan tegen Juventus een topaffiche, maar beide clubs wisten deze wedstrijd geen kleur te geven. Matthijs de Ligt was bij De Oude Dame niet inzetbaar vanwege een lichte blessure. Het bleek geen groot gemis: er werden maar weinig kansen gecreëerd, hoewel Milan het iets betere van het spel had. Zelf wist Juventus geen enkel schot op doel te lossen.

Zlatan Ibrahimovic raakte in de eerste helft geblesseerd en werd vervangen door Olivier Giroud. De oud-Arsenal speler zorgde voor licht gevaar met enkele kopballen maar kon verder geen potten breken. Naarmate de tweede helft vorderde kwam Juventus iets beter voor de dag. Het resulteerde echter niet in een doelpunt. Theo Hernández heeft nog een dreigend schot in de benen maar Wojciech Szczesny wordt niet verrast en klemt de bal.

De grote winnaar van deze wedstrijd zal vooral Inter Milan zijn, die door dit gelijke spel uitloopt op AC Milan. Zelf wonnen de Nerrazzurri in de laatste minuut met 2-1 van laagvlieger Venezia door een doelpunt van Edin Džeko op een voorzet van Denzel Dumfries. Daarmee verstevigt Inter de koppositie en staat het nu vier punten los van Napoli en AC Milan.