Interview

Messi dacht bij Barcelona te blijven: 'Ik dacht dat alles geregeld was'

Messi dacht bij Barcelona te blijven: 'Ik dacht dat alles geregeld was'

09-10-2021 16:11

Voor het eerst sinds zijn roerige overstap naar Paris Saint-Germain blikt Lionel Messi terug op zijn vertrek bij FC Barcelona. In een exclusief interview met France Football legt hij uit dat ervan uitging een nieuw contract te tekenen in Spanje.

Ten tijde van de contractbesprekingen was Messi met Argentinië in Brazilië voor de Copa América, die hij ook voor het eerst in zijn leven zou winnen. Voorafgaand aan het toernooi had de sterspeler al een akkoord bereikt met FC Barcelona over een nieuwe verbintenis. "Ik dacht dat alles geregeld was en dat alleen mijn handtekening nog ontbrak", erkent hij openhartig in een door L'Équipe gepubliceerd interview. "Ik kwam terug in Barcelona en ik wilde nog even genieten van een paar extra vrije dagen die de trainer (Ronald Koeman, red.) me had gegeven. Mijn idee was: het contract ondertekenen en dan meteen weer aan de slag gaan."

Zover kwam het niet. In augustus bracht Barça naar buiten niet over de financiële middelen te beschikken om Messi langer vast te leggen in Camp Nou. Voor de Argentijn kwam dit als een hard gelag. "Ze publiceerden een statement waarin ze zeiden dat ik niet zou verlengen en ik heb mezelf afgevraagd wat ik zou doen. Ik moest een nieuwe club vinden om mijn carrière een vervolg te geven."

Over interesse had Messi geen klagen. "Gelukkig werd ik benaderd door verschillende clubs: één van hen was Paris Saint-Germain", vertelt Messi."Zij lieten zien dat ze me dolgraag wilden en hebben me omarmd. Daar ben ik erg dankbaar voor", besluit de sterspeler. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!