Late goal Frenkie de Jong bevrijdt kwakkelend Barcelona tegen Deportivo Alavés

24-01-2022 07:25

Barcelona heeft zondagavond een belangrijke overwinning geboekt. In een povere wedstrijd tegen Deportivo Alavés was het spel weinig om over naar huis te schrijven, maar gaan de drie punten mee terug naar Catalonië na een late goal van Frenkie de Jong: 0-1.

Memphis Depay speelde niet door een aanhoudende hamstringblessure. Wel mochten Frenkie en Luuk de Jong starten voor de Blaugranas. Barcelona had de bal, maar kon er bar weinig mee creëeren. In de eerste helft kwamen beide ploegen tot weinig kansen: Luuk de Jong schoot een volley naast, terwijl Pere Pons zomaar naar Marc-André Ter Stegen mocht doorlopen. Hij schoot echter recht op de Duitse doelman. Beide ploegen gingen rusten met een 0-0 stand.

Het spelbeeld was in de eerste helft duidelijk en dit veranderde weinig in de tweede helft: Barcelona mocht van Alavés de bal hebben die op de counter loerde. Lang zag het er naar uit dat de wedstrijd op de brilstand zou eindigen, tot Frenkie de Jong vlak voor tijd mocht aantekenen voor de 0-1. Door slim buitenspel op te heffen kon hij een pass van Ferran Torres binnentikken. Vlak hiervoor werd Luuk de Jong naar de kant gehaald.

Door de late zege behoudt Barcelona de vijfde plek in de Primera División. Alavéz blijft voorlaatste staan. Eerder op de dag verspeelde Real Madrid twee punten door thuis gelijk te spelen tegen Elche.