Prachtgoal Ziyech helpt Chelsea aan belangrijke zege tegen Tottenham

24-01-2022 06:56

Chelsea heeft afgelopen zondag goede zaken gedaan in de Premier League. Onder andere door een onhoudbare knal van Hakim Ziyech hebben The Blues de kraker gewonnen tegen Tottenham Hotspur.

Voor Chelsea startte Ziyech in de basis, terwijl Steven Bergwijn voor Tottenham Hotspur vanaf het begin mocht meedoen. De eerste minuut van de wedstrijd beloofde veel goeds: Chelsea creëerde direct een grote kans, maar Romelu Lukaku schoot van dichtbij over het doel

In de veertigste minuut leken The Spurs op voorsprong te komen, maar de goal werd afgekeurd wegens een vermeende overtreding van Harry Kane. De Engelse vedette had Tiago Silva geduwd tijdens de aanval en werd teruggefloten. In de aanval leek Bergwijn zich te verstappen en viel hij geblesseerd naar de grond, maar dit bleek achteraf mee te vallen. De twee Engelse ploegen zochten de kleedkamers op met een 0-0 ruststand.

Vlak na rust liet Ziyech zijn klasse zien: een prachtige krulbal in de kruising liet Hugo Lloris kansloos. Tien minuten later zorgde Silva voor de bevrijdende 2-0 voor The Blues, waarmee de wedstrijd op slot werd gegooid.

Door de zege van Chelsea blijft de huidige nummer drie op één punt van nummer twee Liverpool. Tottenham Hotspur was met winst vierde geworden, maar moet het nu doen met een zevende plaats.