Liverpool wint bij Crystal Palace ondanks teleurstellend spel

23-01-2022 17:10

Liverpool is twee punten ingelopen op koploper Manchester City. Het ging The Reds zeker niet van een leien dakje, maar de bezoeker uit Liverpool mocht uiteindelijk, mede door een fraaie goal van Virgil van Dijk, drie punten bijschrijven: 1-3.

Op zaterdag wist Southampton thuis verrassend een punt over te houden aan de ontmoeting met Manchester City. Liverpool wist dus wat het te doen stond. De uitploeg begon goed aan de wedstrijd: na de eerste helft stond er een 0-2 voorsprong op het scorebord voor de bezoekers, na doelpunten van Virgil van Dijk en Alex-Oxlade Chamberlain.

In de tweede helft kwam Crystal Palace beter voor de dag en werd de aansluitingstreffer gemaakt. Odsonne Eduard, afkomstig van Celtic, zorgde voor de 1-2. Liverpool had weinig in te brengen in de tweede helft, maar Crystal Palace vergat de gelijkmaker te maken. Uiteindelijk kon Liverpool opgelucht ademhalen: Fabinho mocht een makkelijk gegeven strafschop verzilveren, waarmee de eindstand op 1-3 werd bepaald.

Na de zwaarbevochten zege staat Liverpool na 22 wedstrijden op negen punten achterstand van koploper Manchester City. Wel hebben The Citizens een wedstrijd minder gespeeld. Crystal Palace staat na de nederlaag op een veilige dertiende plaats, al hijgen Brentford en Leeds United in de nek van The Eagles