Nieuws

VAR kan niet rekenen op steun Van Ginkel: 'Ik ben hier doodziek van'

VAR kan niet rekenen op steun Van Ginkel: 'Ik ben hier doodziek van'

23-01-2022 16:48 Laatste update: 20:29

De topper tussen PSV en Ajax moest uiteindelijk worden beslist door een VAR-moment. Tikt Daley Blind op tijd de bal van de zijlijn, of is deze buiten het spel geweest? PSV-speler Marco van Ginkel vindt er het zijne van en voelt zich tekortgedaan.

Het was een prachtige treffer van Noussair Mazraoui, maar men kijkt vooral naar het moment ervoor: was de bal uit? Grensrechter Hessel Steegstra hield zijn vlag omlaag. Videoref Rob Dieperink ging uiteindelijk mee in die beslissing. 

Van Ginkel kan zich daar niet in vinden. Na afloop wordt hij door ESPN bijgepraat en ziet hij de beelden voor het eerst. "Die bal is er toch gewoon overheen, of niet?!", zegt de middenvelder verbaasd. "Schandalig. De VAR checkt dit toch? Je kan het zo toch al zien? Ik ben hier doodziek van."

Uiteindelijk kon PSV de achterstand niet meer ongedaan maken. Ajax won in Eindhoven met 1-2, al zullen de discussies over dit moment nog wel even aanhouden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!