Club Brugge moet genoegen nemen met gelijkspel, Dost scoort tweemaal

23-01-2022 15:30 Laatste update: 20:20

Het competitieduel tussen Club Brugge en Standard Luik is in een remise geëindigd. Ondanks twee doelpunten van Bas Dost konden de Bruggelingen niet de wedstrijd naar zich toe trekken: 2-2.

Het zal voor Club Brugge en de rest van België toch raar aanvoelen: promovendus Union Sint-Gillis, met Bart Nieuwkoop, is na 22 duels nog steeds koploper van de Jupiler Pro League. Inmiddels staat Union zes punten voor op de nummer twee Club Brugge én hebben zij een veel beter doelsaldo. Voor de pas aangestelde coach Alfred Schreuder is er nog genoeg werk aan de winkel.

Daarom moest er gewonnen worden in Luik om de koploper in het vizier te houden. Standard Luik staat tot dusver op een zeer teleurstellende veertiende plaats. Mathieu Cafaro opende de score voor Standard in de tiende minuut. Bas Dost maakte vervolgens in de veertigste minuut de gelijkmaker.

Wel kwam Standard Luik weer op voorsprong na een treffer van Renaud Emond. Bas Dost bepaalde de uitslag uiteindelijk op 2-2. Noa Lang werd vlak voor tijd gewisseld, terwijl aanvoerder Ruud Vormer met Dost wel de wedstrijd volmaakte.