Tiental NEC kan niet verrassen tegen Feyenoord ondanks vroege voorsprong

23-01-2022 14:58 Laatste update: 20:12

NEC heeft niet kunnen stunten tegen Feyenoord. Na de eerste helft zag het er met een 1-1 tussenstand nog rooskleurig uit voor de thuisploeg, maar in het laatste halfuur namen de Rotterdammers afstand: 1-4.

Na twintig wedstrijden stond NEC op een verdienstelijke negende plaats, en was het bezig aan een sterke reeks. De laatste nederlaag dateerde van 12 december tegen PSV. Feyenoord reisde zondagmiddag af naar Nijmegen met de kennis dat Ajax of PSV later op de dag punten zal morsen. Om dichter bij de tweede positie te komen, moest er dus gewonnen in De Goffert.

Echter was NEC de club die als eerste uitdeelde. Na onhandig uitverdedigen van Geertruida belandde de bal bij Lasse Schöne, die vervolgens verrassend in de korte hoek schoot. De oud-Ajacied verschalkte hiermee Justin Bijlow, die er bij de tegentreffer niet helemaal goed uitzag. Ruim tien minuten later kwam Feyenoord echter op gelijke stand. Aanvaller Magnus Mattson verdedigde mee met de Nijmegenaren en haalde Alireza Jahanbaksch op een onhandige manier onderuit. De strafschop werd door Orkun Kökcü verzilverd.

Met kansen over en weer was het een verrassing dat de wedstrijd halverwege op 1-1 stond. In de tweede helft wist NEC niet meer Feyenoord te verrassen, en werden de kansen beter benut door de Rotterdammers: Na een zwabberbal van Kökcü en een doelpunt van Jahanbaksch bepaalde Guus Til de eindstand op 1-4 na een harde kopbal. Vlak daarvoor pakte Iván Marquez nog rood door Cyriel Dessers omver te duwen na een opstootje en moest NEC de wedstrijd met tien man uitspelen.