Dortmund Dankt Donyell: Malen levert drie assists af en schittert namens BVB

22-01-2022 19:10

Donyell Malen heeft Borussia Dortmund aan een 2-3 zege geholpen bij Hoffenheim. De aanvaller bereidde alle drie de doelpunten van zijn ploeg voor.

Hoffenheim – Dortmund 2-3
De geelzwarten hadden niet lang nodig om het net te vinden tegen Hoffenheim. Malen ontsnapte en legde voor op Erling Haaland, die koeltjes afrondde en daarmee de score opende. Vervolgens liet Dortmund na om de marge te verdubbelen en profiteerde de thuisploeg daarvan door kort voor rust via Andrej Kramaric op gelijke hoogte te komen.

Na rust deed Dortmund wat het in de eerste helft ook deed: vroeg scoren. Malen bediende Marco Reus, die de 1-2 aantekende en voor gevaar bleef zorgen. Het was echter David Raum, verdediger van Hoffenheim, die de 1-3 maakte. Malen schoot de bal tegen hem aan en kreeg daarmee assist drie op zijn naam. De 2-3 van Munas Dabbur kwam te laat.

Dortmund staat nu nog maar drie punten achter op koploper Bayern München, dat wel nog een wedstrijd tegoed heeft. Der Rekordmeister speelt zondag een uitwedstrijd in het Olympiastadion tegen Hertha BSC.