Nieuws

Ajax beschikt over 'PSV-killer' in Eindhoven: 'Kreeg het doorgestuurd, mooi'

Ajax beschikt over 'PSV-killer' in Eindhoven: 'Kreeg het doorgestuurd, mooi'

22-01-2022 12:00

'PSV-killer' Steven Berghuis is zich bewust van zijn goede statistieken tegen de Eindhovenaren. Geen speler scoorde deze eeuw vaker dan hij tegen PSV dan hij.

In aanloop naar de clash tussen PSV en Ajax van zondag krijgt Berghuis de bijnaam 'PSV-killer'. "Ja, die naam geef je mij richting zondag?", vraagt een lachende Berghuis aan de verslaggever van ESPN. Deze eeuw maakte Berghuis van alle spelers de meeste goals tegen PSV. "Die statistiek kreeg ik doorgestuurd, dat is mooi."

Berghuis staat momenteel wel zes wedstrijden achterelkaar droog. "Je bent er naar op zoek, maar ik kom wel in de posities. Benzema gaf al aan dat er tegenwoordig veel naar statistieken wordt gekeken, maar dat betekent niet dat je een slechte wedstrijd speelt", vertelt de linkspoot. "Daar ben ik het in ieder geval mee eens. Ik voel me goed, ook tegen FC Utrecht. Ik was indirect betrokken bij de doelpunten, dat is me ook veel waard."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!