Nieuws

Dallinga in de prijzen: twee Bronzen Kampioensschilden voor Excelsior-aanvaller

Dallinga in de prijzen: twee Bronzen Kampioensschilden voor Excelsior-aanvaller

09-10-2021 14:25

Excelsior-aanvaller Thijs Dallinga is verkozen tot Beste Speler van de Eerste Periode in de Keuken Kampioen Divisie. Ploeggenoot Stijn van Gassel valt ook in de prijzen. De goalie is uitgeroepen tot Beste Keeper.

Dallinga bleef in de stemmingen Kian Fitz-Jim (Jong Ajax), Denso Kasius (FC Volendam) en Patrick Pflücke (Roda JC) voor. Trainers en aanvoerders bepalen wie er genomineerd worden, terwijl het publiek vervolgens stemmen mag uitbrengen, meldt ESPN. Dat de 21-jarige Groninger met de prijs aan de haal gaat, is niet verrassend. De spits scoorde alleen tegen FC Den Bosch al vier keer in een 5-0 overwinning. In totaal maakte hij in de Eerste Periode negen treffers, waardoor hij ook de prijs Topscorer van de Eerste Periode in ontvangst mag nemen.

Jong-Ajax-spits Max de Waal valt eveneens in de prijzen. Hij is uitgeroepen tot Beste Talent van de Eerste Periode. Maarten Martens, coach van Jong AZ, krijgt het Bronzen Schild voor Beste Trainer. De oefenmeester leidde zijn ploeg naar de bovenste plek van de Keuken Kampioen Divisie, maar moest die plaats na de wedstrijd tegen Telstar - waar Louis van Gaal trainer was - afstaan. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!