Nieuws

Schmidt zwijgt over basiself PSV tegen Ajax en geeft pluim aan Amsterdammers

Schmidt zwijgt over basiself PSV tegen Ajax en geeft pluim aan Amsterdammers

21-01-2022 14:54 Laatste update: 15:07

Zondag speelt PSV de topper tegen Ajax om de koppositie te behouden. Voor de Rotterdammers zullen er vijf spelers ontbreken in het voetbalgevecht tegen de Amsterdammers. Wél kan Schmidt rekenen op Eran Zahavi.

In de persconferentie voor de wedstrijd wil Schmidt echter niet aangeven of Zahavi zal starten. Wel zegt de Duitse coach dat het tot de mogelijkheden behoort. In de aanvalslinie beschikken de Eindhovenaren verder nog over Cody Gakpo, Ritsu Doan, Yorbe Vertessen, Bruma en de tegen Telstar tegenvallende Fodé Fofana.

Ook gaf Schmidt aan dat de Amsterdammers een goed voorbeeld zijn van een beleid waar jeugdspelers de kans krijgen om in het eerste te komen. Daarnaast worden in Amsterdam alleen ervaren spelers gekocht, aldus Schmidt. PSV wil ook die kant op. Wel zegt de Duitse oefenmeester dat PSV ook stappen heeft gezet en nog verder wil groeien in dat opzicht.

PSV en Ajax trappen aanstaande zondag af in het Philips-stadion. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!