Nieuws

'KNVB waarschuwt kabinet: amateurvoetbal kan niet langer wachten'

'KNVB waarschuwt kabinet: amateurvoetbal kan niet langer wachten'

21-01-2022 10:39

De KNVB heeft aangegeven dat het amateurvoetbal over uiterlijk twee weken moet worden herstart. Gebeurt dit niet, dan wordt het lastig om het seizoen op een normale manier af te ronden.

Dat meldt Het Parool. Door de extra coronamaatregelen mogen amateurclubs niet meer hun wedstrijden afwerken. De laatste speelronde van amateurclubs vond plaats in eind november, en nu begint de tijd te dringen om alle overige wedstrijden nog af te werken.

De KNVB meldt dat 'de competities in het veld- en zaalvoetbal kunnen nog op een normale manier worden uitgespeeld, mits we deze in het weekend van 5 en 6 februari mogen hervatten.'

Mocht dit niet lukken, dan dreigt er een herhaling van het seizoen 2019-2020. Toen werd onder meer in de Eredivisie het seizoen na 25 van de 34 wedstrijden stilgelegd. Dit wil de KNVB koste wat het kost voorkomen bij de amateurclubs.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!