Nieuws

'KNVB wil amateurvoetbal op 5 februari weer opengooien na overleg met clubs'

'KNVB wil amateurvoetbal op 5 februari weer opengooien na overleg met clubs'

21-01-2022 09:56

De KNVB werkt achter de schermen aan een plan om de competities in de Tweede- en Derde Divisie op 5 februari te heropenen. Wegens de huidige coronamaatregelen liggen de competities al sinds december stil.

'Wij wachten het volgende meetmoment van 25 januari af voordat we met een plan komen. Daarbij gaan we er wel vanuit dat het kabinet met versoepelingen zal komen', blikte de voetbalbond middels een persbericht op de zaken vooruit.

Omroep West schrijft dat de KNVB 'ondertussen overleg heeft gehad met clubs uit de tweede en derde divisie, verenigd in de Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde divisies (CVTD).' De competitie-organisator wil op 5 februari de divisies hervatten met inhaalwedstrijden. Daarnaast staat er een dubbel programma met Pasen, Pinksteren en wellicht ook Hemelvaartsdag op het programma.

Volgens de regionale omroep is uit het overleg voortgekomen dat er geen nacompetitie plaatsvindt. Er vindt directe degradatie plaats. De onderste twee clubs uit de Tweede Divisie wachten directe degradatie en alleen de kampioenen van de Derde Divisie zaterdag en zondag promoveren direct. De duur van het seizoen is met een maand verlengd. Waar eerder de competities zouden eindigen op 28 mei wordt nu 18 of 25 juni de einddatum.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!