Nieuws

Tegenvaller voor Frankrijk: Deschamps heeft keuze minder na positieve coronatest

Tegenvaller voor Frankrijk: Deschamps heeft keuze minder na positieve coronatest

09-10-2021 12:25

Adrien Rabiot maakt geen deel uit van de Frankrijk-selectie zondag in de Nations League-finale tegen Spanje. De Fransman heeft positief getest op het coronavirus en is in isolatie gegaan.

Dat nieuws brengt de Franse voetbalbond zaterdagochtend naar buiten. 'Rabiot zal niet meespelen in de finale van de Nations League tegen Spanje. Hij heeft positief getest op het coronavirus', zo valt er in het statement te lezen. Vanwege de reglementen kan Frankrijk geen vervanger oproepen voor de middenvelder. Bondscoach Didier Deschamps kan kiezen uit 21 spelers aanstaande zondag.

De 26-jarige Rabiot speelde 75 minuten mee tegen België afgelopen donderdag en zag hoe Frankrijk een 2-0 achterstand ongedaan wist te maken. Hij speelt zijn wedstrijden voor Juventus, nadat hij in 2019 de overstap maakte van Paris Saint-Germain naar Turijn. Hij staat nog tot de zomer van 2023 onder contract bij De Oude Dame. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!