Nieuws

'Ajax krijgt nog geld van Spartak: Promes betaalt openstaand bedrag mogelijk zelf'

'Ajax krijgt nog geld van Spartak: Promes betaalt openstaand bedrag mogelijk zelf'

20 juni - 18:12

Quincy Promes is Ajax een bedrag van 1,25 miljoen euro schuldig bij een 'onherroepelijke veroordeling', meldt Het Parool. Dat is het resterende bedrag dat Spartak Moskou nog over met maken naar Amsterdam, maar dat komt voor de rekening van de aanvaller wanneer een degelijk scenario zich voordoet.

Mocht Promes veroordeeld worden, dan zal de aanvaller de openstaande rekening zelf op moeten hoesten. Je bent immers persoonlijk aansprakelijk wanneer je een gevangenisstraf uit moet zitten. Promes werd afgelopen maandag tot 1,5 jaar cel veroordeeld maar gaat nog in hoger beroep.

Ajax en Sparktak sloten destijds een deal voor 8,5 miljoen euro, waar al 7,25 miljoen euro van is overgemaakt. Dat betekent niet dat de kans heel groot is dat Promes het openstaande bedrag zelf op moet hoesten. Het contract van de buitenspeler loopt medio 2024 af en in de tussentijd gaat hij in hoger beroep. 'Over twee maanden volgt een eerste pro-forma-zitting', aldus Het Parool.

Dat Spartak een bedrag in termijnen moet betalen aan Ajax komt door het feit dat Promes ten tijde van de transfer al verdacht werd van de criminele feiten waarvoor hij nu is veroordeeld. De Nederlander heeft zijn neef in de knie gestoken en de rechtbank heeft hem een daarvoor in hun ogen passende straf toebedeeld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!