Ajax heeft geen kind aan amateurs van Excelsior Maassluis en is kwartfinalist

20-01-2022 22:52 Laatste update: 22:59

Ajax heeft overtuigend afgerekend met de amateurs van Excelsior Maassluis. De Amsterdammers traden in een veredelde B-ploeg aan tegen de Tweededivisionist en wonnen eenvoudig met 9-0. Danilo groeide met vier doelpunten uit tot man van de wedstrijd.

Het duurde tot de negende minuut voordat Nicolás Tagliafico, die in de nadrukkelijke belangstelling van SSC Napoli staat, de score opende op aangeven van Antony.

Met basisdebutant Jay Gorter op doel, Youri Regeer op het middenveld en Amourricho van Axel Dongen in de aanval hadden de hoofdstedelingen geen kind aan de Zuid-Hollanders. Dankzij een hattrick van Danilo liep de nummer twee van de Eredivisie binnen de veertig minuten uit naar een 4-0 voorsprong. Regeer zorgde met zijn eerste treffer voor Ajax voor de ruststand van 5-0.

Na de theepauze ging Ajax vrolijk verder met waar het gebleven was. Eerst maakte Danilo zijn vierde treffer van de avond op aangeven van Kenneth Taylor, die eveneens in de basis was begonnen. Vervolgens vergrootten Kristian Hlynsson (op aangeven van invaller Berghuis) en twee keer Mohamed Daramy de marge nog maar eens met drie doelpunten, waardoor er na 84 minuten de dubbele cijfers erg dichtbij kwamen.

Doordat Danilo in de tachtigste minuut geblesseerd het veld moest verlaten, moest Ajax verder met tien man, aangezien trainer Erik ten Hag al zijn wisselmogelijkheden reeds gebruikt had. Verder dan negen goals kwam Ajax niet, waardoor het moeiteloos afrekende met de amateurs. Dankzij de overwinning zijn de hoofdstedelingen kwartfinalist in de strijd om de KNVB Beker.

Prachtig moment
Het mooiste werd bewaard voor de laatste minuut van de wedstrijd. Voor Excelsior Maassluis-speler Devin Plank - die herstellende is van een kwaadaardige tumor - werd een erehaag gevormd door zowel de spelers van de amateurs als door die van de regerend landskampioen toen hij het veld in de 89ste minuut onder luid applaus betrad.