Jota zorgt voor finaleplek Liverpool met twee goals tegen Arsenal

20-01-2022 22:35 Laatste update: 23:03

Liverpool heeft zich op overtuigende wijze weten te plaatsen voor de finale van de Engelse League Clup. De ploeg van manager Jürgen Klopp, met Virgil van Dijk negentig minuten binnen de lijnen, won met 0-2 op bezoek bij Arsenal. Met twee doelpunten was Diogo Jota de absolute smaakmaker aan de kant van The Reds.

In een gelijk opgaande openingsfase waarin het spel op en neer ging, kwamen de bezoeker na iets minder dan twintig minuten op voorsprong. Een briljant hakje op het middenveld van Roberto Firmino zorgde ervoor dat Trent Alexander-Arnold Jota kon lanceren. De Portugees speelde Takehiro Tomiyasu door de benen en schoot vervolgens met enig fortuin de openingstreffer binnen. Na de 0-1 kwam Liverpool geen moment meer in de problemen tegen The Gunners.

In de tweede helft velde Jota definitief het vonnis over Arsenal. Na een prachtige dieptepass van andermaal Alexander-Arnold was de vleugelaanvaller alles en iedereen te snel af. Met een bekeken lob passeerde hij doelman Aaron Ramsdale. In de slotfase liep Thomas Partey nog tegen een domme rode kaart aan. In een tijdsbestek van drie minuten pakte de Ghanees twee gele kaarten.

Dankzij de overwinning staat Klopp met Liverpool in de finale tegen Chelsea, dat eerder met Tottenham Hotspur afrekende. Het duel staat gepland op 27 februari. Dan gaat de Duitse manager op jacht naar zijn vijfde hoofdprijs als eindverantwoordelijke bij Liverpool.