Tiental Real Madrid moet diep gaan en bekert pas na verlenging door

20-01-2022 21:33 Laatste update: 23:06

Real Madrid heeft diep moeten gaan tegen Elche CF. Na een achterstand in de verlenging van de wedstrijd én een rode kaart voor Marcelo leek het helemaal mis te gaan voor De Koninklijke. Dankzij Isco en Eden Hazard wist de ploeg van trainer Carlo Ancelotti in extremis alsnog met 1-2 te winnen.

Ancelotti stuurde vier dagen na de veroverde Supercopa (Athletic Bilbao werd met 2-0 geklopt) een enigszins aangepaste opstelling het veld in. Vaste krachten zoals Luka Modric, Casemiro begonnen op de bank. Topscorer Karim Benzema ontbrak wegens een blessure.

Na tien minuten wist spits Guido Carrillo van de thuisploeg niet wat hem overkwam. Van drie meter afstand wist hij de bal tegen de lat te werken, waardoor de hoofdstedelingen een vroege achterstand bespaard bleven. In de reguliere speeltijd wisten beide ploegen niet tot scoren te komen, waardoor een verlenging moest bepalen welke club doorging naar de kwartfinale.

In de 102e minuut - nadat onder meer Hazard, Modric en Casemiro in het veld waren gekomen - leek het noodlot toe te slaan voor Real Madrid. Aanvoerder Marcelo schoffelde een doorgebroken speler omver, waarne Elche een vrije trap kreeg op een kansrijke positie. De eerste inzet belandde nog in de muur, waarna de rebound een prooi werd voor Gonzalo Cacicedo Verdú en daarmee de thuisploeg verrassend op 1-0 te zetten.

In de 108e minuut zorgde invaller Isco op aangeven van Dani Ceballos voor opluchting bij de bezoekers, door de 1-1 aan te tekenen. Zeven minuten later was er dan eindelijk een hoofdrol weggelegd voor de geplaagde Hazard. De Belg werd de diepte in gestuurd door David Alaba, omspeelde doelman Andriy Lunin en schoof knap binnen.

Het lukte de mannen van Ancelotti uiteindelijk om de zwaarbevochten overwinning over de streep te trekken, waardoor Real Madrid kwartfinalist is in de beker. Het dapper strijdende Elche likt de wonden, nadat ze erg dicht bij een stunt waren tegen de koploper van La Liga.