Nieuws

Jonker: Als we dit hier kunnen doen, kunnen we alleen maar trots zijn

Jonker: "Als we dit hier kunnen doen, kunnen we alleen maar trots zijn"

20-01-2022 21:10 Laatste update: 23:08

Telstar-trainer Andries Jonker is trots op de prestatie van zijn ploeg in Eindhoven. Zijn elftal bood dapper weerstand tegen de koploper van de Eredivisie en moest uiteindelijk nipt het hoofd buigen in de KNVB Beker-wedstrijd tegen PSV.

Tegenover de camera's van ESPN blikt Jonker terug op de wedstrijd. "Ik ben hartstikke trots. We missen negen jongens, waarvan de helft zou hebben meegedaan", doelt de oefenmeester op de vele blessuregevallen bij het team uit Velsen-Zuid.

De voormalig rechterhand van Louis van Gaal zag zijn strijdplan uitkomen. "Als we dit hier kunnen doen, kunnen we alleen maar trots zijn. We willen voetballen. Daar hebben we op gehamerd: durf te voetballen. Dat is bij vlagen, met name de eerste helft, prima gelukt."

Jonker ziet een opmerkelijk fenomeen bij Telstar. "We spelen ook in de Eerste Divisie tegen de 'betere teams' beter voetballen. Die geven wat ruimte weg. Dan zie je dat we hele vaardige voetballers hebben", besluit de 59-jarige Amsterdammer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!